18.05.2022

În atenția doctoranzilor și tinerilor cercetători!

Proiectul Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022-2023 anunță concurs privind selectarea tinerilor cercetători - ambasadori ai cercetării în instituțiile de învățământ preuniversitar.

Scopul acestui proiect este de a populariza activitatea științifică în societate prin promovarea tinerilor cercetători, demonstrarea impactului rezultatelor cercetărilor științifice asupra bunăstării sociale și a calității vieții, stimularea urmării unei cariere de cercetare.

Astfel, pe parcursul anilor 2022 și 2023 vor fi organizate mai multe activități în instituțiile preuniversitare selectate, unde tinerii cercetători vor avea posibilitatea să prezinte domeniul lor de cercetare unui public format din elevi și profesori. Prelegerile teoretice vor fi urmate de o serie de vizite a elevilor selectați în laboratoarele de cercetare, unde ambasadorii științei vor familiariza grupul-țintă cu particularitățile activității științifice. Contactele cercetătorilor cu grupul școlar vor continua prin activitatea comună a acestora în crearea și promovarea conținutului științific pe rețelele de socializare.

Ambasadorii selectați vor fi remunerați pentru activitatea realizată.

Doctoranzii și tinerii cercetători interesați să devină ambasadorii cercetării în școli pentru consolidarea interacțiunii cu mediul educațional preuniversitar sunt rugați să completeze formularul online https://bit.ly/3yYmwld până la 31 mai 2022. Candidații vor fi selectați după principiul competitivității.

Pentru mai multe informații:

📧 [email protected]

📱 0690 19 522

Sursa:
Categorie:
Cuvinte-cheie: