Noaptea Cercetătorilor Europeni - celebrarea științei și cercetării - este o inițiativă a Uniunii Europene sprijinită prin Acțiunile Marie Skłodowska-Curie, care își propune să aducă cercetătorii mai aproape de publicul larg, să demonstreze diversitatea și impactul științei, dar și să motiveze tinerii să aleagă o carieră în cercetare. În 2021, evenimentul organizat în peste 400 de orașe europene a atras peste 2.3 milioane de vizitatori!
 

În Republica Moldova, Noaptea Cercetătorilor Europeni se află la a 10-a ediție. Anul acesta, evenimentul va avea loc pe 29 septembrie 2023, la Chișinău în parcul UTM, din str. Studenților și în premieră, la Bălți, în scuarul Universității de Stat "Alecu Russo" din str. Pușkin. 
 

Cercetătorii se vor întâlni cu publicul și își vor prezenta activitățile prin experimente practice, spectacole științifice, jocuri, teste, concursuri, expoziții și activități digitale. Copiii, tinerii și familiile vor descoperi cercetarea, știința și inovația într-un mod distractiv.

Vezi cum am celebrat știința în 2022, dar și în 2020, când am făcut-o pe timp de pandemie.