18.05.2022

În atenția profesorilor și managerilor instituțiilor de învățământ preuniversitar!

În cadrul proiectului Noaptea Cercetătorilor Europeni se planifică organizarea pe parcursul anilor 2022 și 2023 a unor acțiuni de promovare a activităților de cercetare științifică pentru elevi, studenți și profesori.

Scopul acțiunilor este promovarea STEM în instituțiile preuniversitare și popularizarea activității științifice în societate prin promovarea tinerilor cercetători, demonstrând impactul rezultatelor cercetărilor asupra bunăstării sociale și a calității vieții.

Elevii, studenții și profesorii instituțiilor selectate vor avea posibilitatea de a participa la următoarele activități:

✅prelegeri publice prezentate de tineri cercetători;

✅vizite în laboratoarele de cercetare cu demonstrații științifice practice;

✅școala de vară de 5 zile „Insight STEAM-2023”.

Interacțiunea profesorilor cu tinerii cercetători va oferi posibilitatea dezvoltării de contacte între mediul academic de cercetare și sistemul educațional preuniversitar din Republica Moldova. Elevii, studenții vor avea posibilitatea de a discuta nemijlocit cu cercetătorii privind dezvoltarea personală, ghidarea în carieră și continuarea unei cariere științifice.

Instituțiile de învățământ preuniversitar (școli, licee, gimnazii, colegii) interesate sunt rugate să completeze formularul de înregistrare https://bit.ly/3wBpQQ2 până la data de 15 iunie 2022.

Proiectul Noaptea Cercetătorilor Europeni este implementat de Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Științe a Moldovei, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și AO ”Infogroup”.

Pentru mai multe informații:

📧 [email protected]

📱 0690 19 522

Sursa:
Categorie:
Cuvinte-cheie: