27.04.2023

La 26 aprilie 2023  Maria Tabăra, doctor în științe biologice, cercetător științific în cadrul laboratorului de Embriologie și Biotehnologie, USM a ținut o lecție la tema „ Înmulțirea plantelor prin cultura in vitro (cultura țesuturilor)” la Gimnaziu "Vasile Alecsandri" din or. Mărculești.

Peste 25 elevi, prezenți la eveniment, interesați de știință au aflat despre experiența și cariera tinerei cercetătoare, inclusiv domeniile sale de cercetare care se referă la cultura plantelor prin cultura in vitro, importanța acestei metode, cât și aplicarea acesteia.

Până la finele anului școlar, în luna mai, un grup de elevi din instituție vor vizita laboratoarele de Embriologie și Biotehnologie ale Grădinii Botanice Naționale (Institut) "Alexandru Ciubotaru", unde vor încerca să realizeze lucrări de laborator, astfel tinerii interesați de domeniul științei vor putea afla mai multe detalii din domeniul cercetării științifice.

 


Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022-2023 „GreenSCI – Știința verde pentru o societate sănătoasă”, care își propune să sporească recunoașterea publică a științei, să promoveze tinerii cercetători și inovațiile sustenabile și să demonstreze impactul științei și inovațiilor asupra vieții cotidiene și bunăstării sociale.

Proiectul GreenSCI privind organizarea evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni este finanțat de programul Uniunii Europene pentru cercetare și inovare Orizont Europa, acord de grant nr. 101060678

Sursa:
Categorie:
Cuvinte-cheie: