25.11.2022

Campania „Cercetătorii în școli” a ajuns în IP Liceul Teoretic „B.P.Hașdeu” din orașul Drochia!

La 18 Noiembrie 2022, Academicianul Ion Tighineanu, Președintele Academiei de Științe a Moldovei, doctor habilitat în fizică, profesor universitar, a venit în fața curioșilor liceeni cu o nouă abordare a științei și cercetării, iar prin prelegerea interactivă pe tema: „Nanotehnologiile schimbă lumea” a demonstrat că știința poate fi distractivă și captivantă. Cunoscutul savant de talie mondială a prezentat elevilor cele mai recente descoperiri din domeniul științei materialelor și nanotehnologiilor, menționând importanța implicării tinerilor în procesul de dezvoltare a tehnologiilor moderne.

Pentru luna decembrie curent este preconizată o vizită a 20 de elevi de la liceu la Centrul Național de Studiu și Testare a Materialelor de la Universitatea Tehnică din Moldova, condus de acad. Ion Tighineanu.


Încurajăm profesorii din școli să ne contacteze la adresa de email [email protected]com, dacă doresc să stabilească legături de colaborare cu tineri cercetători din diverse domenii.


Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022-2023 „GreenSCI – Știința verde pentru o societate sănătoasă”, care își propune să sporească recunoașterea publică a științei, să promoveze tinerii cercetători și inovațiile sustenabile și să demonstreze impactul științei și inovațiilor asupra vieții cotidiene și bunăstării sociale.

Proiectul GreenSCI privind organizarea evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni este finanțat de programul Uniunii Europene pentru cercetare și inovare Orizont Europa, acord de grant nr. 101060678

Sursa:
Categorie:
Cuvinte-cheie: