26.09.2022

La 26 septembrie 2022, în sala 3-III Amdaris a Universității Tehnice a Moldovei, dl profesor Oleg Lupan a ținut o lecție publică „Nanosenzori și senzori pe bază de materiale nano-heterostructurate pentru siguranță și aplicații biomedicale”.

Profesorul Lupan este șeful Departamentului Microelectronică și Inginerie Biomedicală, FCIM-UTM; profesor afiliat și/sau invitat la Centru Național Francez pentru Cercetări Științifice (Le Centre national de la recherche scientifique), Paris, Franța; Universitatea din Florida Centrala (University of Central Florida), SUA; Universitatea Christian Albrechts din Kiel (Christian-Albrechts-Universität zu Kiel), Germania, dar și unul dintre cei mai citați cercetători, potrivit Clasamentului mondial AD Scientific Index 2022.


Rezultatele prezentate de dl Prof. Lupan au fost obținute cu susținerea financiară a proiectului NATO Science for Peace and Security Programme (SPS), grant G5634 “Advanced Electro-Optical Chemical Sensors” AMOXES.

Lecția publică este disponibilă ONLINE

 


Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022-2023 "GreenSCI - Știința verde pentru o societate sănătoasă", care își propune să sporească recunoașterea publică a științei, să promoveze tinerii cercetători și inovațiile sustenabile și să demonstreze impactul științei și inovațiilor asupra vieții cotidiene și bunăstării sociale. 

Proiectul GreenSCI privind organizarea evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni este finanțat de programul Uniunii Europene pentru cercetare și inovare Orizont Europa, acord de grant nr. 101060678

Sursa:
Categorie:
Cuvinte-cheie: