29.09.2022

La 27 septembrie 2022, IP Liceul Teoretic “Guadeamus” din Chișinău a găzduit lecția deschisă "Nanotehnologiile – tehnologiile viitorului", ținută de doctorandul Vladimir Ciobanu, cercetător științific la Centrul Național de Studiu și Testare a Materialelor din cadrul Universității Tehnice a Moldovei.

Domnul Ciobanu le-a vorbit elevilor despre importanța nanotehnologiilor, utilizarea acestora în produsele comerciale cotidiene, precum și despre aplicabilitatea lor în viitorul apropiat, în domenii precum medicina sau agricultura.

Cei peste 30 de elevi interesați de științe au aflat din prima sursă ce înseamnă să fii cercetător, cum e să activezi într-un domeniu cu evoluții rapide și consistente în viitor și cum e să obții rezultate științifice apreciate la nivel internațional. Elevii au rămas impresionați de lecția prezentată și pentru edițiile viitoare au sugerat de a prezenta mai detaliat instrumentele și tehnicile utilizate în domeniul nanotehnologiilor, de a face o vizită în cadrul Centrului Național de Studiu și Testare a Materialelor pentru a elabora unele experimente practice interesante și de a urmări procesele de investigație a nanomaterialelor, precum și de a organiza mai des activități unde s-ar prezenta elevilor/studenților tehnologiile contemporane, utilizate în viața de zi cu zi.

Transmitem un mesaj de gratitudine administrației și personalului didactic al IP LT “Gaudeamus” din Chișinău, pentru dorința de a motiva tinerii să aleagă o carieră în cercetare și de a demonstra impactul științei asupra vieții cotidiene.


Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022-2023 "GreenSCI - Știința verde pentru o societate sănătoasă", care își propune să sporească recunoașterea publică a științei, să promoveze tinerii cercetători și inovațiile sustenabile și să demonstreze impactul științei și inovațiilor asupra vieții cotidiene și bunăstării sociale. 

Proiectul GreenSCI privind organizarea evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni este finanțat de programul Uniunii Europene pentru cercetare și inovare Orizont Europa, acord de grant nr. 101060678

Sursa:
Categorie:
Cuvinte-cheie: