03.10.2022

În perioada 10-30 septembrie, în cadrul proiectului Noaptea Cercetătorilor Europeni și cu suportul proiectului Scientix, Universiteatea Tehnică a Moldovei a organizat concursul de robotică „Provocările Planetei Verzi”. La concurs s-au înscris 10 echipe, dintre care la final au ajuns 8:

  • Echipa „Stack”, mentor Zinaida Urîtu, Liceul Teoretic Măgdăcești, s. Măgdăcești, Republica Moldova,
  • Echipa „401”, mentor Aliona Belomenova, Liceul Teoretic ORT B.Z. Herțli, Chișinău, Republica Moldova,
  • Echipa „Vikings”, mentor Natalia Schițco, LT „Socrate, LT „Ion Creangă”, LT „Aristotel”, Chișinău, Republica Moldova,
  • Echipa „Inovatorii”, mentor Ecaterina Pavolova, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Tiraspol, Republica Moldova,
  • Echipa „Boierii”, mentor Natalia Schițco, Liceul de creativitate și inventică „Prometeu-Prim”, Chișinău, Republica Moldova,
  • Echipa „IBot Interface”, mentor Alexandra Butenco, IP Gimnaziul Făleștii Noi, Fălești, Republica Moldova,
  • Echipa „Prim Team”, mentor Sofia Zaim, Liceul de creativitate și inventică „Prometeu-Prim”, Chișinău, Republica Moldova,
  • Echipa „Moștenitorii”, mentor Natalia Russu-Calin, Gimnaziul Morozeni, s. Morozeni, raionul Orhei, Republica Moldova.

La 30 septembrie 2022, ora 13:00, în cadrul Centrului de Excelență FabLab a UTM a fost organizată jurizarea lucrărilor, membrii juriului fiind Conducătorul și studenții Clubului ingineresc „Micro Lab” din cadrul Facultății de Calculatoare, Informatică și Microelectronică a UTM: Bragarenco Andrei (profesor), Lungu Iulian și Marius Bejenuță.

Câștigătorii au fost anunțați și premiați în cadrul evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni, organizat în seara zilei de 30 septembrie 2022. Locul I i-a revenit echipei „401”, locul II – echipei  „Boierii”, și locul III – echipei „Inovatorii”. Cu suportul financiar al proiectului Scientix, echipele câștigătoare au primit în calitate de premii vouchere de 2000 lei (locul I), 1500 lei (locul II) și 1000 lei (locul III) pentru procurarea de kituri necesare și crearea altor roboți. UTM aduce mulțumiri S.A. Moldtelecom care a venit cu cadouri speciale câștigătorilor concursului. Felicitări câștigătorilor, la mai mult și la mai mare!

Sursa:
Categorie:
Cuvinte-cheie: