02.12.2022

La 1 decembrie 2022, Departamentul Chimie al Facultății de Chimie și Tehnologie Chimică al Universității de Stat din Moldova, a găzduit  vizita elevilor din clasele a X-XII-a din IP Liceul Teoretic "Ginta Latină"  din municipiul  Chișinău.  
 

În cadrul acestei vizite, coordonatorul vizitei Roman Rusnac dr.,lector univ. a prezentat câteva laboratoare de cercetare de la Departamentul Chimie al Facultății de Chimie și Tehnologie Chimică. În fiecare laborator s-a ținut cont de specificul acestuia și a urmat o serie de exemple de aplicare a tehnicilor moderne de sinteză și analiză a compușilor organici precum și coordinativi biologic activi. Vizita a fost finalizată cu tradiționala îndemânare a chimiștilor de a face ”show-uri chimice”.   
 


Încurajăm profesorii din școli să ne contacteze la adresa de email noapreacercetatorilor@gmail.com, dacă doresc să stabilească legături de colaborare cu tineri cercetători din diverse domenii.

 


Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022-2023 „GreenSCI – Știința verde pentru o societate sănătoasă”, care își propune să sporească recunoașterea publică a științei, să promoveze tinerii cercetători și inovațiile sustenabile și să demonstreze impactul științei și inovațiilor asupra vieții cotidiene și bunăstării sociale.

Proiectul GreenSCI privind organizarea evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni este finanțat de programul Uniunii Europene pentru cercetare și inovare Orizont Europa, acord de grant nr. 101060678

Sursa:
Categorie:
Cuvinte-cheie: