PLATFORMA WEB "SMART TOURISM"

13.11.2020

 

În ultima perioadă, inteligenţa artificială este utilizată în tot mai multe domenii, iar algoritmii de machine learning ajută la optimizare şi eficientizare în diferite probleme.

SmartTourism aduce algoritmii inteligenţi şi în domeniul turismului.

Aceasta reprezintă o platformă online creată cu scopul de a ajuta turiştii să-și formeze traseul într-un oraș necunoscut, de a informa despre istoria obiectivelor turistice, precum și de a ajuta agențiile turistice să calculeze mai eficient ratingurile locurilor turistice.

Website-ul este creat in Python cu ajutorul framework-ului Flask, cu frontend în Bootstrap și Javascript, care implementează algoritmi de machine learning. Acesta contine o pagină care permite adăugarea pe hartă a diferitor obiective turistice, un sistem de smart review si informaţii despre diferite locuri și orașe turistice. Ideea este de a sugera utilizatorului un traseu turistic într-un oraș nou, care să includă diverse muzee, monumente și alte locuri interesante. La moment pe hartă este sugerat un traseu posibil, iar pe viitor acest traseu va fi calculat cu ajutorul algoritmilor mai inteligenți.

Sistemul implementează un model de determinare a ratingului după textul din comentariu. Mai întâi se utilizează algoritmii de sentiment analysis de la Watson NLU sau python nltk - SentimentIntensityAnalyzer și după aceea este creat un model de Machine Learning. Au fost testate mai multe modele de Machine Learning, cum ar fi KNN, Random forests și câteva tipuri de regresie, iar în versiunea curentă a site-ului a fost selectat un model de regresie, care în practică obține rezultate mai bune decat modelele de clasificare. Platforma SmartTourism este în continuă dezvoltare.

Participant

Diana Marusic, 

Anul IV, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, Universitatea Tehnică a Moldovei