M.c. Svetlana Cojocaru: "Am vrea să punem un accent deosebit pe promovarea rezultatelor tinerilor cercetători"

21.09.2020

Pe 27 noiembrie orașul Chișinău, alături de alte aproximativ 300 de orașe europene, va marca, concomitent, un eveniment de amploare - Noaptea Cercetătorilor Europeni - proiect dedicat științei și inovării, la care Republica Moldova participă din anul 2013.

Pentru că virusul ne-a pus destul de mult în izolare, o serie de evenimente preconizate, fie au fost anulate, fie adaptate la noile platforme de comunicare, impuse de realitatea în care ne-am pomenit. Și Noaptea Cercetătorilor, în loc de tradiționala ultimă vineri din septembrie, a fost transferată pentru sfârșitul lui noiembrie. Deși din martie trăim o continuă raportare, situată între optimism și dramă, rugăciune și speranța că vom ieși cu bine, se pare că trăim într-o perioadă de vârf a pandemiei, iar formele de răspuns pe care le primim sunt tot mai sumbre.

Și dacă tot spunem că Noaptea Cercetătorilor invită la imaginație, să vedem cum ne va ajuta imaginația să descoperim universul științei în acest an, care este marcat de această grea încercare și această provocare nebănuită.

Pentru o claritate și o justificare a obiectivelor din acest an, am solicitat un interviu de la membrul corespondent Svetlana COJOCARU, vicepreședinte al Academiei de Științe a Moldovei, membru al Comitetului de conducere a proiectului, care ne va dezvălui mai multe informații privind conceptul și credibilitatea modului în care se va desfășura evenimentul. Vom afla cine sunt participanții și partenerii proiectului, cu ce noutăți vine ediția curentă, cum este inclusă diaspora științifică, inovatorii și antreprenorii, impactul preconizat etc.

Citiți continuarea pe site-ul web al Academiei de Științe a Moldovei 

Sursa:
Categorie: